BRAVADE

BRAVADE on erityisesti renessanssinokkahuiluihin perehtynyt, aktiivisesti toimiva ja valovoimainen nokkahuilukvartetti. Toimintansa yhtye aloitti vuonna 2004. Bravaden muusikot ovat opiskelleet vanhaa musiikkia Sibelius-Akatemiassa ja Stadiassa, Hollannin ja Saksan musiikkikorkeakouluissa sekä useilla mestarikursseilla. Kvartettina Bravade on opiskellut mm. maailmankuulun Flanders Recorder Quartetin perustajajäsenen Han Tolin sekä Hampurin musiikkikorkeakoulun professorin Peter Holtslagin johdolla.

Bravaden tavoitteena on esitellä kuulijoilleen nokkahuilumusiikin laajaa kirjoa sekä tuoda esiin upeiden soittimiensa sävyjä ja mahdollisuuksia. Kvartetin monipuolisesta ohjelmistosta löytyykin musiikkia aina keskiajalta nykypäivään. Tärkeä osa Bravaden toimintaa on yhteistyö muiden muusikoiden ja nykysäveltäjien kanssa. Kvartetti on tehnyt yhteiskonsertteja mm. sopraano Tuuli Lindebergin, sopranista Pasi Hyökin, altto Teppo Lampelan, cembalisti Petteri Pitkon, urkuri Markku Mäkisen sekä käyrätorvikvartetti The Golden Hornsin ja Suomalaisen barokkiorkesterin kanssa. Vuonna 2016 Bravade kantaesitti Olli Virtaperkon ja Sebastian Fagerlundin nokkahuilukvartetot. Tulevina vuosina Bravaden ohjelmassa on mm. Jyrki Linjaman, Antti Auvisen ja Esa Pietilän nokkahuilukvartettojen kantaesitykset.

Bravade on konsertoinut Japanissa, Italiassa, Hollannissa, Tanskassa ja Norjassa sekä monilla kotimaansa musiikkifestivaaleilla, mm. Kemiönsaaren Musiikkijuhlilla, Sastamala Gregorianassa, Viitasaaren Musiikin aika -festivaalilla, Kaustisen Kamarimusiikkiviikolla ja Korsholman musiikkijuhlilla. Bravaden huiluja on kuultu myös lukuisissa kirkoissa ja konserttisaleissa ympäri maata. Vuonna 2010 Bravade esiintyi Millennium Technology Prize -gaalassa Presidentinlinnassa. Bravade toimii aktiivisesti myös lastenkulttuurin saralla: näytelmällistä Hajamielinen säveltäjä ystävineen -konserttia on esitetty lähes kolmesataa kertaa. Tällä hetkellä kvartetti työskentelee Konserttikeskus ry:n palveluksessa ja kiertää Suomen kouluja uuden Heviveljekset ja KlaSarit kilpasilla -ohjelmansa kanssa.

Bravaden ensilevy Reflections of the Past and Present (Pilfink records) julkaistiin helmikuussa 2014. Kvartetti on mukana myös Oulaisten nuorisokuoron Virsiä-levyllä (Alba Records, 2012). Saara Cantellin ohjaamassa lastenelokuvassa Onneli ja Anneli (2014) Bravade esittää Anna-Mari Kähärän säveltämää musiikkia.

Suomen Kulttuurirahasto, Svenska Kulturfonden ja Koneen Säätiö ovat tukeneet Bravaden taiteellista toimintaa sekä työskentelyä lastenkulttuurin saralla.